Calipore ®

April, mei, juni………. de maanden van het voorjaar, lekker weer en relaxen!!!!! 

Uiteraard met hetzelfde comfort en dezelfde kwaliteit buiten als binnen.
Wij laten u graag kennis maken met onze kwaliteit Calipore, onze “buitenkwaliteit” die ook wel quick dry foam wordt genoemd. Deze kwaliteit schuim kan zonder negatieve gevolgen lange tijd buiten verblijven. Door de grote open cellen neemt het schuim weinig water op en droogt snel na een regenbui, sneeuwbui of een vochtige nacht.

Het water stroomt voor 90% door het comfortschuim, de overige 10% verlaat het schuim door de hoge vochtregulerende werking. Calipore is goed bestand tegen UV stralen en heeft een bacteriedodende werking.

Calipore schuim is prima inzetbaar voor alle buitenkussens: in de tuin, loungeset, boot, rondom het zwembad en sauna. Calipore bewijst ook zijn dienst binnen de matrassenindustrie, zeker met name tot de toepassing in de zorg zoals ziekenhuizen etc. Het comfort van Calipore is iets stugger dan u gewend bent van het conventionele schuim.

VSI biedt u Calipore aan in de volgende 5 kwaliteiten:

Calipore XS ( Extra Soft )
Calipore S ( Soft )
Calipore M ( Medium )
Calipore F ( Firm )
Calipore XF ( Extra Firm )


Het Calipore schuim heeft een Soortelijk gewicht rond de 30 Kg/M3. De levensduur is vergelijkbaar met een polyether van 40 kg/M3. De ervaring leert dat bij blootstelling aan hogere temperatuur het schuim vaak wat softer aanvoelt. Blokken/Platen zijn leverbaar op een breedte van 125 cm.

 

Industrieweg 10
4191 NV Geldermalsen

Nieuwsbrief